wtorek, 17 września, 2024

Ponowne otwarcie restauracji cieszy nie tylko właścicieli, ale też wiele osób, które chcą powrócić do normalności. Przygotowanie sal do przyjęcia gości wymaga jednak stosownych zabiegów. Na szczęście na rynku dostępne są profesjonalne środki Swish dedykowane dla przemysłu gastronomicznego.

Zadbaj o warunki sanitarne w kuchni i sali restauracyjnej

Pomieszczenia, w których gromadzą się klienci, zanieczyszczają się w mgnieniu oka, ale jeszcze gorzej sytuacja wygląda w kuchni. Przygotowywanie posiłków, ich gotowanie czy smażenie powoduje powstawanie lepkich osadów na powierzchni mebli czy podłogi. Dodatkowo nieustannie w kuchni używana jest woda, która szczególnie wpływa na powstawanie rdzy, kamienia oraz innych osadów. Aby zmaksymalizować efektywność sprzątania, warto zaopatrzyć się w następujące środki czystości do kuchni:

  • Super Clean – Gotowy do użytku środek do mycia blatów i innych powierzchni. Doskonale radzi sobie z tłustymi osadami.
  • Jet – preparat przeznaczony do mycia posadzek, ścian, ale również wszelkich innych powierzchni odpornych na alkalia. Doskonale radzi sobie z tłuszczem, olejem i innymi typowymi kuchennymi zabrudzeniami, może być również zastosowany do prania odzieży roboczej.
  • Facto PM20 – z pewnością poradzi sobie nawet z najcięższymi zabrudzeniami. Jest to silnie skoncentrowany preparat kwasowy, którego głównym zadaniem jest oczyszczanie bardzo wymagających powierzchni. Pozwala pozbyć się osadów mineralnych i może być wykorzystany do oczyszczenia narzędzi kuchennych, blatów, pieców czy kotłów.
  • Food Service 5000 – to preparat do zadań specjalnych. Sprawdzi się przede wszystkim do usuwania najsilniejszych zabrudzeń, zapieczonych resztek potraw, przypaleń, a także do mycia osadów i osmaleń z pieców, grilli, rusztów itp.

Środki czystości do kuchni oraz innych powierzchni znajdujących się w restauracjach powinny charakteryzować się wysokim stopniem skuteczności. COVID rozprzestrzenia się drogą kropelkową – klienci restauracji nawet przy zachowaniu szczególnej ostrożności mogą rozprzestrzeniać wirusa. Zadaniem pracowników restauracji jest troska o zachowanie sterylności wewnątrz pomieszczeń. Można tego dokonać dzięki sprawdzonym profesjonalnym środkom czystości.